Online rozhovor

Online rozhovor byl ukončen. Již nelze položit nový dotaz.
Petr
Kdy uz Vam dojde, ze v politice se neuplatnite a zacnete delat neco uzitecnejsiho?
Dobrý den všem tazatelům, vzdám to asi až ve chvíli, kdy se smířím s tím, že občané si přejí, aby je reprezentovali nevzdělaní hulváti, kteří za křeslo prodají zájmy občanů i celého státu. Zatím tomu ještě pořád nevěřím.
Jana Bobošíková
Jan Zvara
Paní předsedkyně, jste ochotna do programu vaší strany také zahrnout, tedy artikulovat, medializovat, iniciovat legislativní návrh atd., toho, aby se - hlavně přes odpor extrémní levice, KSČM a "pravice", ODS - konečně prosadila možnost volit korespondenčně? Nebo ještě lépe, jako to už Estonsko udělalo podruhé, volit pomocí internetu? Toto by kromě neodpírání základního práva, práva volit, umožnilo tisícům občanům, kteří jsou v době voleb v cizině, pomoci vyhnout se dalším "patovým" povolebním situacím. Protože, jak již volby v roce 2002 a 2006 ukazují, lidé, kteří volí v cizině (a tam je, díky globalizaci, stále více našich občanů) volí s přehledem, nevolí levici. KSČM dostala jen 2% oproti domácím 18 a 13%. Mám dojem, že by tato kauza vaší straně slušela, že je realistická, že by pomohla věci i vaší straně. Spřízněný poslanec v PSP by se jistě našel. Co si o tom myslíte Vy? Děkuji.
Jsem jednoznačně pro korespondenční i internetovou volbu. Estonci prokázali jasně, že když se chce, tak to jde.
Jana Bobošíková
Příznivce z Prahy
Dobrý den. Vážená paní Europoslankyně, před 4 lety jste spolu s NSZ M. Benešovou na NOVĚ jako první upozornila na některé starosty - jednající jako gubernátoři. Dovolte dvě otázky - myslíte, že dnes je situace na radnicích jiná? (lepší či horší?) Zopakovala byste takovou relaci za NSZ pí Vesecké? A jako premii (prosím)- Jak naše gubernátory vnímá Evropa zkrze ostudy místní? Děkuji.
Obávám se, že jiná není viz poslední kauzy. Vnímání korupce je u nás stále vysoké, paní NSZ Vesecké i komukoliv jinému bych relaci klidně zopakovala.
Jana Bobošíková
magda
Dobrý den, četla jsem Vaši knížku, moc Vám děkuji. Zdá se mi, že jste jedna z mála pracovitých lidí a to nejen v rozměru naší upatlané republiky, ale i v Unii. Mám dotaz - krom jiných na které není čas - proč jsou dvě sídla a taková hromada poslanců se přemisťuje z Bruselu do Strasbourgu snad 1x měsíčně. Nezdá se Vám, jak ohromné je to mrhání penězi? Dále nechápu proč se přemisťují živá zvířata z jedné země do druhé, kde se zabíjejí. Ráda bych připomněla, že podmínky, které v přepravě existují, jsou více než otřesné. Pokud tam bude dřepět pitomec Špidla a ostatní nemakačenkové, tak za chvíli tady bude Disneyland. Jak je možné, že jste dopustili zrušení cukrovarů? Takových otázek mám milion, ale bohužel mně nikdo neslyší. Věřím, že si můj příspěvek přečtete a zamyslíte se nad ním, lidi už to totiž vzdávají, já však ne. Děkuji Vám. Matoušková
1. Dvě sídla jsopu vysledkem poválečného smiřovacího procesu zejména mezi Německem a Francií, kdy byl za sídlo společných evropských institucí vybrán Štrasburk. K tomu, aby se mohlo dnes nesmyslné přejíždění poslanců mezi Bruselem a Štrasburkem zrušit, je třeba podpisů všech 27 hlav členských států EU. Upřímně - neumím si představit, kdo donutí francouzského prezidenta, aby se sídla EP ve Štrasburku vzdal. Mrhání penězi to samozřejmě je. 2. EP se pravidelně zasazuje o zlepšení těchto podmínek, ne vždy je vyslyšen. 3. Ve srovnání s ostatními politiky se domnívám, že Vaše hodnocení Vladimíra Špidly je příliš příkré. 4. Zrušení cukrovarů jsme dopustili my všichni ve chvíli, když jsme v referendu hlasovali pro vstup do EU za podmínek, které vyjednaly Klausovy, Tošovského, Zemanovy a Špidlovy vlády. 5. Já to také nevzdávám, ozvěte se!
Jana Bobošíková
František
Vážená paní Bobošíková, jste vysoce inteligentní, schopná a nádherná pravicově založená politička, jaké v naší České politice potřebujeme opravdu ještě mnohem více, než sůl. Opravdu mne mrzí, že nejste členkou ODS kam by jste podle mého názoru se svými konzervativně-liberálními názory velice dobře zapadla a zakládáte jiné strany, které podle mne stejně (bohužel) příliš velkou naději na úspěch nemají. Zato naopak zbytečně ubírají tolik potřebné hlasy ODS. Rád bych se Vás tedy zeptal zda opravdu věříte, že je ODS tak špatná strana, že by se nevyplatilo jí spíše pomoci, než stát proti ní. Děkuji Vám.
1. Dlouho jsem ODS volila a řada jejích programových myšlenek je mi blízká. Proto považuji rozpor mezi jejími slovy a činy za hluboký podvod na voličích, včetně mě. Navíc se stranou, která si -říká konzervativní a jejíž předseda propgramově zneužije svou rodinu a prodává ji lidem na billboardech, ač má spolustranickou milenku, se stranou, která v EP zrazuje svým členstvím v jednom politickém klubu se šéfem sudetoněmeckého lansmanšaftu zájmy naší země, s takouvou stranou opravdu nechci mít nic společného. 2. Největší pomocí liberálně konzervativním myšlenkám je ukázat prstem na to, že skutečná každodenní politika současné ODS má s těmito myšlenkami pramálo společného. A že občan je opravdu na posledním místě.
Jana Bobošíková
Bořek
Vážená paní poslankyně, nedávno jsem v Bruselu navštívil Evropský parlament. Nemáte pocit, že v této instituci vládne až přehnaná byrokracie?
V EP je možná více byrokratů, ale EP má oproti našemu parlamentu tři velká plus: 1. Nejste na hlasování, škrtnou Vám peníze. Okamžitě bych přenesla do ČR. 2. Váš čas na projev je přesně vymezený, nelze tak bezmezně mlátit prázdnou slámu. 3. Každý lobbyista musí být registrován a označen - částečně tak odpadají rozhovory po temných hotelových zákoutích o grippenech v Londýně nebo usmolená setkání v malostranských restauracích, při kterých se politici směšně ohlížejí za rameno nebo vypínají telefon.
Jana Bobošíková
Keřob
Přeji dobrý den, paní europoslankyně, zajímalo by mě, proč se někteří poslanci EP tolik bojí vyjádřit k situaci v české politice (tím nemyslím Vás)? Bojí se snad pranýřování ze strany české veřejnosti? Nebo už si jen zahřívají teplá místečka v Bruselu? Děkuji za odpověď
Je to velmi pohodlné, nevyjadřovat se nikdy k ničemu.Mandát máme na pět let a je úplně jedno, zda ho tam prospíme nebo propracujeme, je to za jedny peníze. A být bez názoru přece zajišťuje trvalou oblibu! Já to neumím, a tak se vyjadřuji.
Jana Bobošíková
Pavla
Dobrý den paní Bobošíková, kdo by podle Vás měl být příští prezident/ka ČR?
Někdo, kdo bude prosazovat národní zájmy České republiky, kdo bude natolik vnitřně silný, aby na svém křesle nelpěl. Bohužel nepřímá volba takovou osobnost nevygeneruje, protože by politikům mohla šlapat na paty. Neměl by to být ten, kdo bude zvolen jen proto, že je jednooký mezi slepými králem, ale asi to tak dopadne.
Jana Bobošíková
tone
Dobrý den, čím to je, že všude, kde se objevíte jsou jen roztržky, hádky, hysterické obviňování a zůstávají po vás jen nepěkné vzpomínky?
Asi to bude tím, že chodím rovně. A to ne všichni snáší. A své názory si nenechávám pro sebe. Pěkné vzpomínky soi obvykle uchováte na ty, kteří Vám při krátké společné cestě přikyvovali, akceptovali Vaše způsoby a nechtěli nic měnit. A možná Vás při tom pomlouvali za rohem.
Jana Bobošíková
Marcela
Paní Bobošíková, máte možnost bojovat v Bruselu za to, aby se v Čechách konečně přestalo kouřit na veřejných prostranstvích? Jak se europoslanci dívají na tenhle problém? Připadám si tu jak 100 let za opicema. Zatímco Amerika, Austrálie, Kanada a spousta evropských vyspělých zemí mají mnohem přísnější protikuřácké zákony, nás pořád ženou sobečtí politici ODS(Topolánek, Vidím, Julínek, Benda, Talmanová) někam do pekel a vnucují nám dvěma třetinám nekuřáků, že tu prostě kuřácké restaurace být musí. "Veřejnoprávní" TV dnes ve zprávách tomu též nasadila korunu, když ukázala výroky hostinských, jak by chudáci zkrachovali kdyby se tam nekouřilo. Kde si mohou Češi stěžovat, aby EU donutila vládu udělat změnu? V březnu se má v PS hlasovat o tom, aby se zrušil zákaz kouření na zastávkách.
Bojovat mohu, ale nic nezmohu. V pokryteckém EP se stala následující příhoda .- od začátku roku 2007 bylo zakázáno v celém EP kouřit. Uběhlo pět týdnů a poslanci si prosadili kuřácké koutky. Je to nestoudné a pokrytecké, ale je to obraz evropské politické reprezentace. Za těchto okolností můžeme bojovat proti kuřákům ve veřejných prostorách, ale je to běh na velmi dlouhou trať. Souhlasím s Vámi, nechť existují nekuřácké restaurace a je možnost výběru.
Jana Bobošíková
jaf
Vážená paní europoslankyně, politika je umění možného, jak například vidíte Vaši další politickou budoucnost, když ani o Vaší, ani třeba o straně p. Železného, v podstatě nikdo nic neví? Vy určitě víte lépe, než kdokoliv jiný, jak média dokáží udělat z trouby Einsteina a zase jindy ze skutečného Einsteina naprostého troubu, jde jenom o vhodný záběr a sestřih. Vždyť platí v zásadě stejné mechanizmy pro tvorbu hereckých nebo popových hvězd, jako pro hvězdy politické. Řečeno jinak, bez podpory médií a bez patřičného zviditelnění, které stojí moc a moc peněz, se politika v současnosti dost dobře dělat nedá, vzpomeňme až neskutečně vysoké náklady na volební kampaně všude ve světě. Také většinou nejde vůbec o ideje, ale o show podle hesla platného ve starém Římě, že lid chce hlavně "chléb a hry", proto třeba Jecin i tančil, aby zapůsobil na "lid" průměrného, či nižšího IQ. A samozřejmě, proto také nejvyšší preference mají velmi často lidé naprosto neschopní, nebudu jmenovat, ale za takové si dovoluji považovat některé nedávné ministerské předsedy (jeden z nich byl aspoň osobně čestný) a také v tom školství to bylo i je na pováženou již dlouho. Určitě se mnou nebudete souhlasit, ale pro mne je v tomto naprostou výjimkou náš současný prezident, ač třeba v některých jednotlivostech s ním nesouhlasím, ale nikdy bych si v jeho případě nedovolil pochybnost, že by jakýkoliv způsobem konal z osobních zištných důvodů. Máte tedy nějakou konkrétní představu jak z Vašeho, zatím bohužel zcela marginálního seskupení, udělat volitelnou stranu, abyste měla šanci něco ze svých chválihodných ideí i prosadit? Určitě by zde byl svěží vítr potřebný, viz třeba aféry Unipetrol, Gripeny (zde u vojáků to již celých posledních 18 let strašně zapáchá), počítače do škol a další a další, které v lidech vyvolávají naprosté znechucení politikou. A nemluvě o způsobech řady politiků, kteří pro nedostatek relevantních argumentů svá vystoupení zakládají pouze na urážkách svých politických rivalů, zde se zejména vyznamenávají někteří lídři levé strany politického spektra. Když se jako buran chová pingl ze IV. cenové skupiny, těžko mu to mít za zlé, vždyť je to jeho přirozenost. A zde si dovolím parafrázovat profesora Heverocha, když uvidíte pokecaného chlapa, tak to je normální, v každém chlapovi je kus čuněte, ale když uvidíte pokecanou ženskou, tak to je nejspíše něco mozkového. Když se pak jako ještě mnohem větší buran, než zmíněný pingl, chová příslušník stavu lékařského, pak se nabízí pouze závěr analogický závěru pana profesora. Jak tedy dál!?!
Neklesat na duchu a pracovat. Hledat spojence a připravovat řešení problémů. Hledat osobnosti, pro které není politika obživou. A čekat na vhodný okamžit. A být připraven na prphru i výhru. Nejde přeci o život!
Jana Bobošíková
Michal Dragoun
Dobrý den, paní poslankyně, není Vám hanba, že Váš manžel s Vaší ochotnou pomocí využívá v Bruselu na oficiálních akcích evropských institucí jakoukoliv příležitost pro propagaci pivních sklenic, které vyrábí jeho firma? Vaše výtky na adresu množství českých politiků pak působí velice komicky. Potrefená husa se vždycky ozve, že? Budiž Vám omlouvou, že žel bohu nejste jediná a velice často máte ve svých kritikách pravdu, ale zkuste si nejdříve zamést před vlastním prahem, než začnete kritizovat jiné. A nezapoměnte čtenářům připomenout, jak se zasazujete o dotace z fondů EU pro ČR. Člověk, který má alespoň minimální povědomost o fungová EU moc dobře ví, že Váš "vliv" na rozdělování dotací je stejný jako můj na zatmění Měsíce...
1.Zameteno mám a prosím o konkrétní důkazy toho, z čeho mě a mého muže obviňujete. Pokud jde o nechutné články z počátku mého mandátu, byly zcela lživé a dodnes se ohledně nich soudím. 2. Nevědomost hříchu nečiní, což platí i u Vás. Kdybyste věděl, že jsem se jako jedna z 50ti poslanců podílela na tvorbě evropského rozpočtu pro léta 2007-2013 a prosazovala do něj požadavky ČR, možná byste nepsal jako z Luny. 3. Mnoho peněz z rozpočtu mé kanceláře věnuji na konzultace, konference a školení pro ČR, jak si na tyto peníze sáhnout.
Jana Bobošíková
Václav Štrunc
Dobrý den, jak vnímáte skutečnost, že manželka zpravodaje České televevize v Bruselu, Jiřího F. Potužníka pracuje jako asistentku europoslankyně Zuzany Roithové? Poněkud zvláštní novinářská nezávislot, že...? Díky za odpověd a přeji Vše dobré!
Pokud tomu tak skutečně je a je-li paní asistentka kompetentní, nevidím v tom nic špatného. Problém by byl, kdyby asistenta dělal pan Potužník souběžně se svým novinářským angažmá.
Jana Bobošíková
odborar
Co jste udělala jako evropská poslankyně v tom, aby pro ČR byly uděleny výjimky stejné jako pro staré země a to i když je po smluvních a přístupových rozhovorech. Nechápu, proč se v těchto otázkách všichni poslanci Visegrádu nesdružíte v jeden celek a nevyvíjíte v rozpravách společný tlak na staré země, aby nastolily spravedlnost. Co děláte pro to, aby Německo a Francie dodržovali rozpočtová pravidla pro Euro a platila do pokladny EU penále za nedodržování pravidel, který si sami vymysleli? Konečně co děláte pro to, aby v EU jasně zazněl hlas Visegrádu, buď rovnoprávnost ve výjimkách, nebo žádná evropská ústava?
1. S tím mohou pohnout pouze vlády. Tento dotaz směřujte, prosím, na pány Paroubka a nyní Topolánka. My můžeme jen lobbovat a poukazovat na problémy. 2. Každá země má jiné zájmy a i když by se mi Váš nápad moc líbil, považuji ho za nereálný. Viz prodej zemědělské půdy - Polsko ho má odložen do roku 2013, my jen do letoška. 3. Opět - poslanci apelují na rozpočtovou disciplínu pravideně. Vymáhat závazky může Rada. Pkikud tak nečiní, ptejte se svého premiéra, prič tomuntakm je. 4. Vizsegrád nemůže nyní postupopvat jednotně, pokud tak nečinil při přístupových jednáních. Může se ad hoc spojit nad některými věcmi, ale výjimky nebo přechodná období to bohužel, vzhledem k rozdílným zájmům, nebudou.
Jana Bobošíková
Pavel
Paní Bobošíková, Vím že už není zaplaťpámbůh pravděpodobné, že budete znovu zvolena do EP, neboť poprvé jste se jen náhodou výhodně svezla se Železným. Co jste v EP za tu dobu vůbec konkrétního Vy a Váš manžel pro ČR udělala za naše daně. Nějaký čas jsem se v Bruselu pohyboval a zjistil jsem, že většina našich poslanců tam jen vegetuje, protože jsou např. jazykově téměř impotentní a proto nemohou do ničeho dostatečně operativně zasahovat, ani efektivně s ostatními komunikovat. Vás jsem vnímal tak, že když jste přicházela, nejvíc jste se dívala, kdo se po Vaší již značně obrostlé postavě mlsně kouká, to bylo tak všechno. Zoufalý nedostatek sebereflexe českých politiků dokázal i ČR nominovaný kandidát na eurokomisaře jméno už nevím)před Špidlou, který uměl jenom Yes a No aniž věděl co se ho ptají a udělal ČR pěknou ostudu.
Podívejte se na www.bobosikova.cz - tam je přehled mých aktivit. Dále posílám prolink do EP, kde uvidíte, kolikrát který český poslanec mluvil, kolik dal interpelací apod. Udělejte si úsudek sám. PS - a někdy mě navštivte, ať vidím Vaši vizáž! http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/ search.do;jsessionid= 41017CD71E3ECDDDD9EFA54DD23EA687.node2? country=CZ&language=CS
Jana Bobošíková
Mára
Dobrý den. Připojuji se k hlasům o Vaší neuvěřitelné drzosti ve věci "služby národu" za jeho peníze. Obstarala jste sebe i chotě a ještě máte ústa rozšklebená odsudky jiných. Už od televizní krize, kdy jste se s ODS (Langr! Dostálová!) spojila, bylo jasné co jste zač. Nyní Vás a Vaše ego asi nechtějí. Inu, snažte se, ta banda modrých zlodějů je pro vás jak ušitá. Ale je jich tam moc na korejtka, já vím...
Děkuji za Váš názor.
Jana Bobošíková
Josefa
Dobrý den paní Bobošíková,chtěl bych vědět jako europoslankyně co říkáte stále většímu šíření čipů a zvětšování počtu kamer na sledování lidí v ČR a jak proti této hrozbě chcete bránit sebe a naše občany.Já si myslím že je to pouze ovládání a ztráta zbytků svobod našich občanů. Jsou už známé indicie, že se to tak stane - každý člověk své číslo a čip bude mít a družice ho budou z vesmíru sledovat vlnami.Pod záminkou výhody, i vám čip pod kůži posléze dají Pseudotvůrci ( potažmo mocenské struktury ) nic jiné nebude zajímat,než jak lidi co nejlépe manipulovat, ovládat a kontrolovat. Čipy v těle lidí budou mít také funkci propracovaného OVLÁDÁNÍ MYSLI a SE ZAVŘENÝM SRDCEM SE LIDI DÁLE NECHAJÍ VÍCE A VÍCE ZOTROČOVAT A OVLÁDAT SMĚREM DO TEMNOT. Šelma Apokalypsy se nenápadně Zemí plíží,jestliže ji lidstvo nerozpozná, pod její úroveň se sníží !Lidé vzpamatujte se a jinou budoucnost VOLBOU SVOJÍ vybírejte. Více na našem webu (www.andelesvetla.cz) –Petice proti čipové totalitě - sdělení 1622(najdete na přední straně našeho webu), a sdělení 2759.
Technický pokrok nelze zastavit. Jen se musíme snažit zabránit jeho zneužití.
Jana Bobošíková
Martin
Právě si přečítám Váš dopis, který jste před léty zaslala do televize, když jste se tam ještě za komoušů tlačila, není Vám trapno s takovou skvělou minulostí nás prezentovat? Pochopitelně neodpovíte, jak vidím, vybiráte si jen to , co Vám pasuje. I to svědčí o Vašem skvělém charakteru. Čest Vaši práci v Bruselu, ona je tam totiž stejně skvělá, jako Váš životopis.Jak se daří Vašemu muži s navazovaním obchodních kontaktů v Beuselu pro svoji osobu?
Odpovídám na vše. Pokud jde o můj životopis, narozdíl od Janečků, Lambertů a Švehlů jsem ho nechala v ČT se vším všudy, tedy i se svým angažmá v SSM: Patrně máte raději komunisty a milicionáře, kteří své životopisy přepsali a o své minulosti se nezmiňují. O můj charakter nemějte, prosím, obavy a klidně spěte. Mou práci porovnejte s ostatními na http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/ search.do;jsessionid= 41017CD71E3ECDDDD9EFA54DD23EA687.node2?country= CZ&language=CS
Jana Bobošíková
Jana, strední cechy
Dobrý den, uz jste tu zase, to je milé. Jaké byly povánocní slevy ve Strasburku, jak jste nakoupila oblecení, doplnky, kosmetiku? Porád Vám tam dobre varí? Díky za odpoved a hezký den?
Skvěle vaří, povánočních slev jsem (patrně narozdíl od Vás) nevyužila, děkuji za milý dotaz. Děkuji všem za dotazy a přeji hezký den Jana Bobošíková
Jana Bobošíková